Кремљ: Медијски напади на Русију не престају

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаАрхангелски сабор, звоник Ивана Великог и Велики кремаљски дворац у московском Кремљу
Архангелски сабор, звоник Ивана Великог и Велики кремаљски дворац у московском Кремљу - Sputnik Србија
Пратите нас
Портпарол руског председника Дмитриј Песков изјавио је да се медијски напади на Русију спроводе константно и да не јењавају.

„Иако Кремљ није забележио пораст тих информационих напада, они не јењавају и спроводе се стално“, одговорио је Песков на питања да ли се напади САД на Русију и даље спроводе и како се са тим борити.

Он је прокоментарисао и недавну одлуку Кијева да прихвати такозвану „формулу Штајнмајера“ по питању Донбаса, рекавши да је то позитиван корак.

„Овде се не ради о сагласности Украјине, већ о потврди договора који је постигнут још за време бившег председника Петра Порошенка. Сада је тај договор потврђен и Кремљ на то гледа крајње позитивно“, навео је Песков.

Портпарол Кремља се осврнуо и на недавне наводе руског председника Владимира Путина да Русија помаже Кини да направи систем упозорења на ракетни напад, рекавши да ће он бити спреман „благовремено“.

„Русија и Кина имају посебно партнерство. Сарадња се одвија у разним областима, између осталог и у војном сектору, у осигурању безбедности. У оквиру тог партнерства развијају се различити пројекти о којима је говорио и председник“, појаснио је Песков.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала