Председник Јерменије у званичној посети Србији

Пратите нас
Председник Јерменије Армен Саркисијан борави у званичној посети Србији до 5. октобра, а угостиће га председник Србије Александар Вучић.

Саркисијан је синоћ допутовао у Београд где га је на аеродрому „Никола Тесла“ дочекала председница Владе Србије Ана Брнабић.

По доласку у Београд председник Јерменије поделио је на свом налогу на Инстаграму фотографију са београдског аеродрома и написао да је почела његова посета Србији.

Званична посета јерменског председника практично почиње данас, када ће му у 10 сати и 30 минута бити приређен свечани дочек испред Палате Србија.

Након тога је планиран састанак Саркисијана са Вучићем, као и пленарни састанак делегација Србије и Јерменије. Након тога, председници ће се обратити медијима.

У суботу је предвиђена церемонија полагања венца на Јерменски хачкар — споменик захвалности јерменског народа и спомен на седморицу припадника РВ и ПВО, погинулих 12. децембра 1988. године док су превозили хуманитарну помоћ у земљотресом настрадалу Јерменију, пренео је Танјуг.

Са јерменским председником данас ће се састати и премијерка Ана Брнабић и председница Народне скупштине Маја Гојковић.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала