Приче о апсолутно неопростивом злу

Орбита културе
Орбита културе - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
Књига „Ћерка шпанског борца“ враћа достојанство причи и приповедању, казао је жири за доделу престижне Андрићеве награде која је припала аутору те књиге Драгану Стојановићу.
Орбита културе

У разговору за „Орбиту културе“ са тим професором, писцем и преводиоцем покушавамо да откријемо да ли је триптих прича о трагичним људским судбинама у сплету српске историје 20. века настао из потребе да се одговори на питање шта нам се то десило и зашто верује да не постоји апсолутно зло, већ апсолутно неопростиво зло.

О деценији и по дугом трајању Куће легата, важности те институције на културној мапи престонице, као и о изузетној изложби „Модерна“, која је, поводом 15 година трајања, отворена у Легату Петра Лубарде, за „Орбиту културе“ говоре Филип Брусић Ренауд, директор Куће легата и Дина Павић, аутор и кустос изложбе.

Са којом аргументацијом је министар културе, на недавној конференцији за медије, образложио став да ће у случају Калемегдана и градње жичаре прво струка имати реч, односно резултати предстојећих, додатних археолошких истраживања на Калемегдану.

Којих ће се 65 наслова наћи на 28. Међународном фестивалу етнолошког филма, који се одржава  од 7. до 10. октобра у Етнографском музеју у Београду, сазнајемо од једног од организатора фестивала Саше Срећковића.

Откривамо и шта за Небојшу Брадића значи рад на још једном мјузиклу који потписује као редитељ, и да ли „Бродвејске враголије“ могу поновити успех „Јадника“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала