Европи прети још већи избеглички талас од оног из 2015. године

© AP Photo / Petros GiannakourisМигранти
Мигранти - Sputnik Србија
Пратите нас
Немачки министар унутрашњих послова Хорст Зехофер упозорио је на опасност новог избегличког таласа у ЕУ, који би могао да премаши онај из 2015. године, указавши на потребу помоћи земљама које чувају спољне границе Уније.

„Нашим европским партнерима морамо помоћи при контроли спољних граница. Предуго смо их оставили на цедилу. Ако то не учинимо, доживећемо можда и већи избеглички талас од оног из 2015. године“, рекао је Зехофер за данашњи „Билд ам Зонтаг“, а преноси Танјуг.

Он је најавио да ће са новом председницом Европске комисије Урсулом фон дер Лајен разговарати о мерама да се ситуација из 2015. године не понови, додавши да по том питању ужива пуну подршку немачке канцеларке Ангеле Меркел.

„Турска чини много када је у питању прихват избеглица. То је у заједничком интересу. Морамо заборавити проблеме из прошлости и више учинити за Турску“, рекао је немачки министар.

Зехофер, који је био један од најжешћих критичара отворене политике канцеларке Ангеле Меркел према избеглицама, сада се залаже за то да Немачка прими више избеглица спасених из Средоземља, чак сваког четвртог.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала