Турска улагања — колико је Србија спремна да искористи шансу

Енергија Спутњика с Јелицом Путниковић
Енергија Спутњика с Јелицом Путниковић - Sputnik Србија
Пратите нас
„Неодлучна и трома ЕУ отвара балканска врата Турској, Русији и Кини“, један је од наслова у медијима ових дана, инспирисаних посетом турског председника Реџепа Тајипа Ердогана Србији.
Турска улагања — колико је Србија спремна да искористи шансу

Ердоган стиже са делегацијом 200 турских привредника, а у најавама се, поред тога да ће током његовог боравка бити потписано десетак споразума и отворено пет турских компанија у Србији, очекује и полагање камена темељца за ауто-пут Београд-Сарајево.

Осим што улаже у Србију и Босну и Херцеговину, Турска улаже и у Хрватску, Македонију и Црну Гору.

Теза која се провлачи је да Турска жели стабилност на Балкану, јер је стабилност предуслов за развој економске сарадње, а економска сарадња води смањењу политичких тензија.

Интересантно је, такође, да је и Турска занимљива Русији и Кини за инвестирање. Као земља која повезује Европу са Азијом, Турска је на траси енергетских и инфраструктурних пројеката, попут „Пута свиле“. О томе колико је Србија спремна да искористи шансу која јој се пружа са турским инвестицијама, Јелица Путниковић у „Енергији Спутњика“ разговара са професором доктором Владимиром Ристановићем, стручњаком за међународну економију и финансије.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала