Још једна држава заинтересована за куповину најновијег Су-57

© Sputnik / Алексей Никольский / Уђи у базу фотографијаРуска авијација Су-57
Руска авијација Су-57 - Sputnik Србија
Пратите нас
За куповину најновијег руског ловца пете генерације Су-57 заинтересована је азијска држава Мјанмар, саопштио је лист „Милитари воч“.

Према писању листа, програм модернизације Оружаних снага земље предвиђа набавку тешких ловачких авиона. Наиме, власти Мјанмара су 2018. године закључиле уговор са Москвом о испоруци шест авиона Су-30.
Аутор чланка ипак сматра да могућности тих ловаца 4+ генерације можда неће бити довољне како би „оспориле“ надмоћ противника у ваздуху.

„Авиони Су-57 сматрају се најбољим ловцима на свету за вођење борбе у ваздуху. Чак и мањи број авиона представља значајан додатак одбрани земље“, пише лист.

Према речима аутора чланка, Су-57 је у стању да погоди морске циљеве који се налазе на значајној удаљености. Поред тога, авион може да буде опремљен савременим наоружањем, конкретно, ракетом Р-37.

Истиче се да би Су-30 у будућности могли да постану допуна авиону Су-57.

„Авиони четврте генерације су јефтинији за употребу и имају два седишта, што значи да се могу користити и за обучавање пилота за рад на функционалнијем Су-57“, појашњено је у чланку.

Лист није навео тачан датум када ће Мјанмар купити руске авионе. Према мишљењу аутора чланка, то се може догодити у дугорочној перспективи.

Амбасадор Мјанмара у Русији Ко Ко Шејн почетком септембра је изјавио да његова земља намерава да настави са набавком руских авиона и то не само ловца Су-30, него и авиона следеће генерације.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала