Ко је „најпродуктивнији“ серијски убица у историји САД

© AP Photo / Damian DovarganesСеријски убица Семјуел Литл
Серијски убица Семјуел Литл - Sputnik Србија
Пратите нас
Америка је прогласила „најпродуктивнијег“ серијског убицу у историји те земље. Реч је о 79-годишњем Семјуелу Литлу, који је признао да је извршио 93 злочина, преноси лист „Њујорк пост“, позивајући се на Федерални истражни биро (ФБИ).

Како се наводи у саопштењу, Литл је признао да је починио убиства у периоду од 1970. до 2005. године, а већина његових жртава су биле жене.

ФБИ је потврдио да је Литл умешан у 50 убистава, али аналитичари бироа верују да је признање о умешаности у преостала 43 убиства такође „веродостојно“.

​Семјуел Литл је 2014. године осуђен на доживотну казну због убиства три жене. Све жртве су пребијене и задављене.

„Семјуел Литл је дуги низ година веровао да неће бити ухваћен, јер је мислио да нико не води рачуна о његовим жртвама. Упркос чињеници да се он већ налази у затвору, ФБИ сматра да је правда важна за сваку жртву и да је важно затворити све могуће случајеве“, изјавила је истражитељка ФБИ Кристи Палацоло.

ФБИ је креирао посебан сајт где су објавили цртеже серијског убице Семјуела Литла, на којима су приказане његове наводне жртве. Истражни биро се нада да ће они који препознају људе са слика помоћи у истрази.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала