Курти: Нисам у журби за дијалог, немам намеру да укинем таксу

© AFP 2023 / ARMEND NIMANIАљбин Курти
Аљбин Курти - Sputnik Србија
Пратите нас
Аљбин Курти, лидер покрета Самоопредељење који је освојио највише гласова на парламентарним изборима на Косову, изјавио је данас да није ни у каквој журби по питању поновног покретања дијалога са Београдом и да нема намеру да укине таксе од 100 одсто на српске производе, које је наметнула претходна власт у Приштини.

Курти је за АП рекао да преговори Београда и Приштине нису на првом месту његове агенде у случају да буде нови премијер привремених приштинских институција.

„То не може бити главни приоритет мог првог дана на послу као новог премијера“, казао је Курти.

Он је навео да таксе на српске производе могу бити укинуте „само по принципу реципроцитета“, уколико Београд, како каже, испоштује своје обавезе из 33 споразума потписана између Београда и Приштине од почетка дијалога 2011. године.

Америчка агенција подсећа да је Куртијево Самоопредељење користило сузавац како би спречило рад скупштине у Приштини када је требало да се бави споразумима са Београдом, пренео је Танјуг.

Курти је одслужио две године затвора у Србији због својих националистичких идеја и залагања за независност Косова. Пуштен је на слободу 2001. године, након што је Запад извршио притисак на Београд.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала