Русија и Турска потписале споразум о плаћањима у националним валутама

© Sputnik / Владимир Сергеев / Уђи у базу фотографијаЗграда Националног система за платне картице у Москви
Зграда Националног система за платне картице у Москви - Sputnik Србија
Пратите нас
Русија и Турска су потписале споразум о трансакцијама у националним валутама, а такође су се договориле да ће проширити употребу кредитних картица „Мир“ у Турској и да ће прикључивати турске банке и компаније на руски аналог међународног система „Свифт“, наводи се у саопштењу руског Министарства финансија.

Како је наведено, споразум о обрачунима и исплатама у националним валутама усмерен је на „ширење и јачање сарадње између банака, као и на обезбеђивање непрекидних трансакција привредних субјеката двеју земаља“.

Из Министарства финансија Русије су као главни циљ споразума истакли повећање и постепени прелазак на коришћење рубље и лире приликом трансакција између Русије и Турске и стварање одговарајуће инфраструктуре финансијског тржишта.

„Споразум између владе Русије и владе Турске такође предвиђа даље ширење инфраструктуре прихватања руских платних картица „Мир“ на територији Турске и прикључивање турских банака и компанија на руски аналог система „Свифт“ — систем за пренос финансијских порука Банке Русије“, наводи се у саопштењу.

Поред тога, земље намеравају да организују сарадњу националних система за пренос финансијских порука, с тим што ће друге земље имати могућност да се прикључе на тај систем, објашњено је из Министарства финансија Русије.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала