Амбасадори САД и Немачке „одбили“ да се сликају са Куртијем испред албанске заставе (фото)

© AP Photo / Darko VojinovicКосово
Косово - Sputnik Србија
Пратите нас
Вођа Покрета „Самоопредељење“ Аљбин Курти у својој канцеларији и даље држи само албанску националну заставу и ни на који начин не прихвата заставу „републике Косово“.

Ту Курти прима бројне госте и одржава састанке о којима информације касније објављује на званичној страници странке на друштвеним мрежама. Међутим, амбасадори САД и Немачке „одбили“ су да се фотографишу са Куртијем у канцеларији у којој се види албанска национална застава.

Лидер „Самоопредељења“ Аљбин Курти, чија је странка победила на ванредним парламентарним изборима 6. октобра, састао се јуче са америчким амбасадором на Косову Филипом Коснетом. Упадљиво је да је фотографија тог сусрета направљена изван канцеларијских просторија и на њој се не види албанска национална застава.

​Иста ствар догодила се и раније са немачким амбасадором на Косову Кристијаном Хелтом. За разлику од свих осталих Куртијевих састанака, где су се гости фотографисали у позадини са албанском заставом, најава састанка са немачким амбасадором Кристијаном Хелтом на званичној интернет страници „Самоопредељења“ пропраћена је само фотографијом испод улазних степеница седишта тог покрета. На фотографији се види како Курти испраћа немачког амбасадора након састанка.

​Изгледа да се Коснет и Хелт, двојица утицајних амбасадора на Косову, не фотографишу са Куртијем без заставе „републике Косово“ у позадини.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала