Утакмица на Косову неизвесна: Фудбалери Звезде ускоро на Јарињу, спремна и косовска полиција

© Sputnik / Радоје ПантовићСпектакл на стадиону "Рајко Митић"
Спектакл на стадиону Рајко Митић - Sputnik Србија
Пратите нас
Фудбалери Звезде кренули су јуче на пут. Преспавали су у Рашки, а на прелаз Јариње требало би да стигну око 11 сати и 30 минута, незванично сазнаје Спутњик.

Група новинарских екипа из Београда већ је стигла је на административни прелаз Јариње. Они су се упутили ка Космету како би испратили најављену утакмицу, a представнике медија је на административном прелазу дочекала делегација Српске листе, чији председник Горан Ракић је рекао да се „још ништа не зна“.

Спортски директор ФК Трепча Бојан Јакшић изјавио је раније да је и даље неизвесно да ли ће бити одиграна утакмица између тог клуба и Црвене звезде.

Шампион Србије би требало да се састане клубом из северног дела Косовске Митровице у среду од 14 часова.

Према најновијим информацијама, челници ФСК и на дан утакмице не одустају од захтева који су предали полицији, а то је да спречи улазак Звездине делегације на север КиМ.

Јакшић је изјавио да је још неизвесно да ли ће бити одиграна утакмица, иако се сви спремају као да хоће.

„Ми смо се, као клуб, у понедељак обратили косовској полицијској служби са захтевом да управо они обезбеђују ову утакмицу. То је једино што је званично и ми на тај захтев одговор нисмо добили. Остало смо сазнали из медија, немамо више званичних информација“, потврдио је Јакшић.

Јакшић је за Спутњик казао да је за утакмицу све спремно, али да је њено одигравање и даље неизвесно.

„Велика нам је жеља да их пусте, али, како сада ствари стоје, неће да их пусте, ако се нешто не промени. Ми смо све организовали да се утакмица одигра, али умешала се политика и то је то. Није нам ово први пут, ми двадесет година играмо под тензијама. Од двадесет година, десет година играмо као домаћини по другим градовима. Ништа нам није чудно, навикли смо на овакве ситуације“, каже Јакшић.

Сада се чека реакција полиције на административном прелазу Јариње — да ли ће дозволити пролаз фудбалерима Звезде и новинарима који ће их сачекати и заједно покушати да дођу до стадиона.

„Не могу тачно да вам кажем, око 11 сати ћу бити на том прелазу и по тој сатници која је раније договорена. Стварно не знам како ће реаговати полиција. Оно што смо сазнали из медија јесте да та забрана која стоји на прелазу још није повучена.“

Подсетимо, генерални секретар ФСК Еролд Саљиху је у уторак рекао да одобрење за улазак на север КиМ неће бити издато.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала