Бугарско тужилаштво: Нема доказа о контакту бугарског председника и руског шпијуна

© Sputnik / Alexey Vitvitsky / Уђи у базу фотографијаПредседник Бугарске Румен Радев
Председник Бугарске Румен Радев - Sputnik Србија
Пратите нас
У предсудском процесу нема података о томе да су председник Бугарске Румен Радев и председница Бугарске социјалистичке партије Корнелија Нинова били у контакту с Русом Леонидом Решетниковом, чије се име појавило у истрази о шпијунажи Бугара у корист Русије, изјавио је бугарски главни тужилац Сотир Цацаров.

„Има података о умешаности генерала Решетникова у много тога што је повезано с политичком оријентацијом, и то не само у Бугарској. Личности госпође Нинове и председника Радева и њихови евентуални контакти с генералом Решетниковом нису били повод за покретање судског процеса, а поред тога, до овог тренутка на страницама судског процеса нема никаквих доказа у том правцу“, рекао је Цацаров.

Раније је саопштено да је организација „Русофили“ допринела томе да Румен Радев буде изабран за председника државе, на предлог руске стране.

Председница Социјалистичке партије Бугарске Корнелија Нинова је такође негирала наводе о томе да јој је неко дао телефонски контакт Решетникова и да је на неки начин организовао њихов сусрет.

У септембру су у Бугарској оптужили председника „Русофила“ Николаја Малинова да се бавио шпијунажом у корист Русије и да је био у контакту с Русима Леонидом Решетниковом и Константином Малофејевом.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала