На помолу велики компромис Велике Британије и Ирске око „брегзита“

© AP Photo / Peter ByrneПремијер Ирске Лео Варадкар
Премијер Ирске Лео Варадкар - Sputnik Србија
Пратите нас
Премијер Ирске Лео Варадкар изјавио је да се састаје данас са британским колегом Борисом Џонсоном да би видели да ли могу да учине напредак у британским преговорима са Европском унијом око британског напуштања тог блока. Варадкар је после састанка рекао да постоји могућност да две стране постигну споразум до краја октобра, преноси „Гардијан“.

​„Имао сам добар састанак са премијером... Веома позитиван и врло обећавајући“, рекао је Варадкар и додао да види пут којим ће се доћи до споразума наредне недеље.

Могуће је да постигнемо споразум, да се договоримо о царинама и да тако дозволимо Великој Британији да напусти ЕУ до краја октобра, рекао је ирски премијер, а преноси Ројтерс.

Он је навео да ипак постоји још тога што није ​„под његовом контролом“.

Џонсон се састао са Варадкаром у последњем покушају оживљавања британског предлога „брегзита“, за који је Европска унија рекла да је далеко мање од онога што је потребно за уређени одлазак Британије, посебно везано за питање ирске границе, пренео је раније данас Ројтерс.

​„Овде смо у Чеширу у Великој Британији, са премијером Борисом Џонсоном да бисмо разговарали о ’брегзиту‘. Радујем се детаљном разговору да видимо да ли можемо да постигнемо напредак“, написао је Варадкар на Твитеру, на ком је поставио фотографије с тог састанка.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала