Уживо: Горе села на граници Турске и Сирије, трају жестоке борбе (видео)

© AP Photo / Lefteris PitarakisСукоби на граници Сирије и Турске
Сукоби на граници Сирије и Турске - Sputnik Србија
Пратите нас
У току су жестоке борбе између турских трупа и бораца сиријских демократских снага у селима на граници између две земље, саопштио је данас курдски званичник. Турска је данас проширила циљеве дејствовања, а Курди тврде да су уништили четири турска тенка.

„Жестоке борбе се настављају док турске снаге покушавају да уђу у села на граници“, рекао је Мавран Камишло, портпарол Сиријских демократских снага, организације под вођством сиријских Курда, преноси Ројтерс.

Турско министарство одбране је саопштило да су снаге Турске прошириле циљеве дејствовања другог дана офанзиве против курдске милиције на северу Сирије.

Како јављају турски медији, два сиријска села у пограничном подручју су „очишћена од терориста“.

Курдске јединице су узвратиле, па је тако у сукобима код града Рас ал-Ајин убијено 14 турских војника.

Медији преносе да Курди тврде да су уништили четири турска тенка на улазу у Тел Абијад, при чему је страдало пет војника.

Курдски борци су отворили ватру са својих позиција близу сиријског града Рас ал-Ајин, на шта је турска артиљерија узвратила.

Рас ал-Ајин је први сиријски град који су турске оружане стране гађале, након што је Анкара покренула операцију на северу Сирије, у намери, како тврди, да створи сигурну зону, у коју би могле да се врате сиријске избеглице.

Турске трупе и њихови сиријски побуњенички савезници ушле су у среду на североисток Сирије, чиме је почела турска инвазија.

Раније су турски ратни авиони и артиљерија гађали положаје курдских бораца у прекограничној војној операцији, само неколико дана након што су се америчке трупе повукле из тог подручја.

Медији извештавају да је током јучерашњег дана страдало 15 цивила.

Турска инвазија наишла је на оштре осуде у свету.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала