Хрватска није спремна да се суочи с прошлошћу

© AP PhotoУсташе марширају центром Загреба
Усташе марширају центром Загреба - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Одбора Скупштине Србије за дијаспору и Србе у региону Миодраг Линта оценио је да нови србомрзачки графити у месту Румин код Сиња и у Сплиту потврђују чињеницу да у Хрватској нема спремности за суочавање са усташком прошлошћу.

"У Сплиту и широм Хрватске појављују се редовно усташки симболи као што су усташко слово ''У'', ''За дом спремни'', усташка шаховница с почетним бијелим пољем и поруке бесне мржње ''Србе на врбе'', ''Убиј Србина'', ''Мрзим школу и Србе'', ''Максови месари'', ''Ој Хрватска мати, Србе ћемо клати'' и многе друге. У читавој Хрватској постоје на десетине хиљада усташких симбола и порука мржње према Србима и свему што је српско. Јасно је да надлежне инситуције не чине ништа да се казне организатори и починиоци наведених србомрзачких појава", истакао је Линта у саопштењу за јавност, а пренео Танјуг.

Он је оценио да ће Хрватска још дуго година бити држава у којој влада атмосфера мржње и нетрпељивости према Србима и да је због тога потребно да Министарство спољних послова Србије ради редовне извештаје о стању људских права Срба у Хрватској и другим државама региона и да их шаље а што више адреса у међународној заједници.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала