И Француска прекида испоруке оружја Турској

© AFP 2023 / BAKR ALKASEMСиријски војници које подржава Турска ходају поред турских оклопних возила у селу Акчакале на граници Турске са Сиријом
Сиријски војници које подржава Турска ходају поред турских оклопних возила у селу Акчакале на граници Турске са Сиријом - Sputnik Србија
Пратите нас
Француска је донела одлуку да обустави испоруке оружја Турској због војне операције у Сирији, саопштило је француско Министарство спољних послова.
„У ишчекивању завршетка ове операције (Турске у Сирији), Француска је одлучила да обустави све пројекте извоза војног материјала Турској, који би могли да се употребе током војне операције у Сирији. Ова одлука ступа на снагу одмах“, истиче се у саопштењу Министарства спољних послова.

Раније је министар спољних послова Немачке Хајко Мас саопштио да немачке власти неће издавати дозволу за нове испоруке оружја Турској због турске војне операције у Сирији.

Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган је 9. октобра објавио да почиње операција „Извор мира“ у северној Сирији. Анкара је саопштила да су дејства турске војске усмерена против Радничке партије Курдистана и терористичке организације ДАЕШ. Турска авијација истог дана напала је град Рас ел Аин и низ других сиријских градова на граници двеју земаља. Касније је објављен почетак копненог дела операције. Сиријске власти су више пута осуђивале окупациону политику Турске на северу Сирије.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала