Чланови ЦИК-а тврде да су отровани поштом из Србије: Прекинуто бројање гласова, позвана полиција

Пратите нас
У Центру за бројање гласова ЦИК-а у Приштини прекинут је процес бројања гласова који су стигли из Србије.

Како тврди „Газета експрес“, чланови комисије добили су алергију на кожи после контакта са ковертама.

Како преноси „Косово онлајн“, из просторије су избачени представници Српске листе који се нису жалили на било какве тегобе и позван је специјални тим полиције да испита случај.

Више није дозвољен улаз у просторије где су се гласови бројали, а процес је прекинут и није познато када ће бити настављен.

Медији у Приштини раније су јавили да се ради о више од 3.400 гласова који су стигли из Србије.

Члан косовске централне изборне комисије (ЦИК) из Српске листе Стеван Веселиновић изјавио је да је наводно тровање и алергија појединих чланова комисије која се бавила бројањем гласова стиглих поштом из Србије, на изборима 6. октобра, изрежирана представа и шовинистичка фарса са циљем крађе гласова те листе и доделе некима другима који су освојили занемарљив број гласова српске заједнице.

Веселиновић, који је био присутан током бројања тих гласова, објаснио је за „Косово онлајн“ да су једног тренутка "као по команди” радници у надлежном секретаријату који су те коверте и бројали, пожалили на њихов мирис, као и да изазивају алергију и свраб.

Он је рекао да је шеф тог тима Бесник Бужала прекинуо бројање и кренуо да обавештава полицију и неке друге органе да је могуће да су „коверте затроване“.

„Био сам у просторији, такође сам коверте држао у рукама и нисам осетио ни мирис, ни свраб, нити добио алергију и нисам имао никакву реакцију“, додао је Веселиновић.

Према његовим речима, затим је стигла полиција, избацила њега, иако је члан ЦИК-а, и посматраче Српске листе, и то не само из просторија где су коверте, већ и из зграде.

Додао је да је им је касније речено да су и остале удаљили из тих просторија.

Веселиновић наводи и да је у међувремену стигло неколико медицинских возила, „тако да је могуће и да су унели унутра шта год су хтели, с обзиром да није било никакве контроле, бар не са наше стране, о томе шта се тамо дешава“.

Он је оценио да је циљ да се гласови из Србије компромитују, да је могуће да се замене и да се онима који нису ни добили поверење грађана дају незаслужено ти гласови, те тако покуша да се поправи њихов „мизеран скор на изборима“, те да се „на силу угурају у парламент класичном пљачком и фарсом“.

Веселиновић је казао и да је реч о нешто више од 3.700 гласова.

Како је раније саопштено, у Центру за бројање гласова централне изборне комисије (ЦИК) у Приштини прекинут је процес бројања гласова који су стигли из Србије због тога што су, како наводи „Газета експрес“, чланови комисије добили алергију на кожи после контакта са ковертама.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала