Курди: На стотине терориста ДАЕШ-а побегло из кампа на северу Сирије

© AP Photo / Militant websiteТерористи ДАЕШ-а
Терористи ДАЕШ-а - Sputnik Србија
Пратите нас
Курдска аутономна администрација територије на североистоку Сирије саопштила је да је 785 странаца повезаних с терористичком организацијом ДАЕШ-ом побегло из кампа Ајн Иса на северу те земље, где Турска спроводи војну операцију.

Камп се налази у провинцији Раки, на територији која је под контролом арапско-курдских „Сиријских демократских снага“, војног крила аутономне администрације на североистоку Сирије.

Раније су Курди саопштили да су из кампа побегле бројне породице терориста ДАЕШ-а.

Курдска аутономна администрација је саопштила да су терористи ДАЕШ-а побегли „у координацији с групом плаћеника Турске“, који су током напада турске војске кренули у жестоки јуриш на камп.

Званични Дамаск не признаје аутономну администрацију на североистоку Сирије, која контролише територије источно од реке Еуфрат и њихово војно крило „Сиријске демократске снаге“. Дамаск је одржао неколико рунди преговора с том администрацијом, али без успеха.

Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган је 9. октобра објавио да је почела операција „Извор мира“ на северу Сирије, усмерена против Радничке партије Курдистана и терористичке организације ДАЕШ-а.

Турска авијација је истог дана бомбардовала Рас ел Ајн и друге сиријске градове на граници двеју земаља. Касније је објављен и почетак копнене операције.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала