Путин: НАТО је инструмент спољне политике САД

© Sputnik / Стрингер / Уђи у базу фотографијаВојници САД, НАТО
Војници САД, НАТО - Sputnik Србија
Пратите нас
Покушај да се нивелише стратешки нуклеарни потенцијал Русије размештањем система противракетне одбране у непосредној близини њених граница осуђен је на неуспех, изјавио је председник Русије Владимир Путин.

„То је сасвим близу наших граница. И то за нас, наравно, представља опасност, јер је то покушај да се нивелише наш стратешки нуклеарни потенцијал. Он је осуђен на неуспех. То је већ очигледно. Мислим да је и стручњацима то већ очигледно“, рекао је Путин у интервјуу за телевизијске канале „Ел Арабија“, „Скај њуз“ и „РТ Арабик“ говорећи о размештању система противракетне одбране у земљама НАТО-а у близини руских граница.

Он је навео да више нико не сумња у то да је НАТО „просто инструмент спољне политике САД“, а да је пажња усмерена на то да након уласка одређених земаља у НАТО „њих нико не пита о размештању одређених видова наоружања“ на њиховој територији.

Управо тако су се, према Путиновим речима, појавили елементи система противракетне одбране у Румунији, који би ускоро требало да буду размештени и у Пољској.

© Фото : U.S. Army Corps of Engineers Europe DistrictАмерички комплекс ПРО Aegis Ashore у Румунији
Путин: НАТО је инструмент спољне политике САД - Sputnik Србија
Амерички комплекс ПРО Aegis Ashore у Румунији

„Осећамо да је то деструктивна делатност. Она заоштрава ситуацију и ничег доброг у томе нема“, додао је руски председник.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала