Трамп спреман да уведе санкције Турској

© AP Photo / POOLРеџеп Таип Ердоган и Доналд Трамп
Реџеп Таип Ердоган и Доналд Трамп - Sputnik Србија
Пратите нас
Амерички председник Доналд Трамп објавио је спремност да уведе санкције Турској због војне операције Анкаре у Сирији против америчких савезника — Сиријских демократских снага.

„Радим са (сенатором) Линдзијем Грејемом и многим члановима Конгреса, укључујући и демократе, на томе да уведем оштре санкције Турској. Министарство финансија је спремно да почне, а можда ће бити потребан додатни закон. По том питању постоји одличан консензус. Турска је затражила да то не радимо. Наставак следи ускоро!“, написао је Трамп на свом налогу на Твитеру.

​Амерички министар финансија Стивен Мнучин такође је изјавио да је Министарство спремно да одмах „наметне“ санкције, уколико то буде потребно.

Раније су у оба дома Конгреса уведени нацрти закона о увођењу санкција Турској због војне операције у Сирији.

Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган је 9. октобра објавио да почиње операција „Извор мира“ у северној Сирији. Анкара је саопштила да су дејства турске војске усмерена против Радничке партије Курдистана и терористичке организације ДАЕШ. Турска авијација истог дана напала је град Рас ел Аин и низ других сиријских градова на граници двеју земаља. Касније је објављен почетак копненог дела операције.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала