Приказан монтиран снимак Трампа који убија противнике (видео)

© Фото : youtube/Lici†us Veri†as Invic†usДоналд Трамп
Доналд Трамп - Sputnik Србија
Пратите нас
Графички обрађен и монтиран видео-снимак, у којем лик америчког председника Доналда Трампа пуца и убада своје противнике и представнике медија у цркви, приказан је на састанку Трампових присталица у његовом одмаралишту у Мајамију, објавио је „Њујорк тајмс“.

У видео-снимку, који АП описује као пародију, лажни Трамп удара покојног сенатора Џона Мекејна у врат, затим удара у лице и убија телевизијску личност Рози О‘Донел, пали главу сенатора Бернија Сандерса, пуца или напада људе чија су лица замењена логотипом новинских кућа.

Видео је приказан прошле седмице на конференцији у Трамповом одмаралишту Дорал Мајами, пише лист и додаје да амерички председник није био тамо.

Видео садржи логотип Трампове кампање за 2020. годину, али је портпарол организације за реизбор рекао Тајмсу да „видео није произведен у кампањи и да они не одобравају насиље“.

У видеу је Трампово лице налепљено на тело убице, а међу метама су бивши председник Барак Обама, Бил и Хилари Клинтон, као и представници „Вашингтон“ поста, „Политика“, као и телевизије Си-Ен-Ен, Би-Би-Си, Пи-Би-Ес и Ен-Би-Си.

Удружење дописника Беле куће (ВХЦА) осудило је тај видео-снимак, преноси Ројтерс.

Како се наводи, ВХЦА је згрожена видео-снимком који је наводно приказан током викенда на политичкој конференцији присталица председника.

„Сви Американци би требало да осуде овај приказ насиља који је усмерен према новинарима и председниковим политичким противницима. Упозорили смо председника да би његова реторика могла подстаћи насиље“, рекао је председник удружења Џонатан Карл.

Организатори скупа су саопштили да спорни видео није био одобрен и да ће бити покренута истрага како је дошло до његовог приказивања.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала