Русија о бомбардовању наводне болнице у Сирији: Насанкали су вас

© Министерство обороны РФ / Уђи у базу фотографијаПортпарол Министарства одбране Русије генерал-мајор Игор Конашенков
Портпарол Министарства одбране Русије генерал-мајор Игор Конашенков - Sputnik Србија
Пратите нас
Званични представник Министарства одбране Русије Игор Конашенков одбацио је оптужбе америчког листа „Њујорк тајмса“ да је Москва одговорна за бомбардовање болнице у Сирији, нагласивши да је у питању манипулација информацијама од стране терориста и британских специјалних служби.

„Упознати смо са чланком овог америчког листа о наводном гађању сиријских болница од стране руске војске. Првенствено желимо да изразимо жаљење што је ’Њујорк тајмс‘ постао жртва манипулације терориста и британских специјалних служби“, истакао је.

Конашенков је нагласио и да, упркос ономе што пише у тексту овог листа, реалност на терену у зони деескалације у Идлибу изгледа тако што су грађани и даље под контролом терористичке организације „Нусра фронт“.

„Бомбардована болница о којој пише амерички лист је заправо добро брањени бункер терориста у пећини. Тај бункер је већ видело око 80 новинара“, навео је.

„Чудно ми је што се ниједан новинар није запитао због чега се та наводна болница за цивиле налази далеко од града у којекаквој пећини, где не постоје никакви услови за лечење грађана“, закључио је Конашенков.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала