Таксисти и данас блокирају град: Протест од 14 до 17 часова

© Sputnik / Ивана АнтићПротест таксиста, Београд
Протест таксиста, Београд - Sputnik Србија
Пратите нас
Грађане Београда данас чека још један протест таксиста који су одустали од блокаде мостова, али не и од трочасовне блокаде града — од 14 до 17 часова. Министарка саобраћаја Зорана Михајловић позива на спровођење закона.

Иако би многи требало да упуте извињење грађанима, извињавам им се ја у име Владе и јединица локалне самоуправе које не спроводе закон, али их и позивам да га спроведу, поручила је министарка.

Министарка саобраћаја Зорана Михајловић поручила је да није допустиво да таксисти затварају улице, ауто-пут или Газелу.

Каже да је председник од њих тражио да не блокирају ауто-пут и да тога неће бити.

Михајловићева истиче да је важна само једна реч — закон.

„Закон мора у свакој прилици да се поштује и таксисти и Кар го. Они морају да се региструју да бисмо знали ко вози. Ако ни због чега друго, због безбедности“, рекла је министарка.

Сматра да Кар го не поштује ниједан закон.

„Грађанима одговара да плаћају по нижој цени, али град је прописао најнижу цену. Закон мора да победи. Нико нема ништа против да се закон мења, али закон мора да делује“, рекла је Михајловићева.

Истиче да таксисти поштују Закон о превозу путника и да тај закон „нема никаквих рупа“.

„Ако има рупе, које су? Ајмо одмах да их решавамо, да не трпе грађани. Уређујемо закон да грађанима буде боље“, рекла је министарка.

На питање зашто се до сада чекало да се реагује, ако Кар го крши закон, Михајловићева је рекла да је поднето много пријава, али да закон морају да спроводе и јединице локалне самоуправе, Министарство државне управе, Министарство правде, тужилаштво.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала