Ријад: Краљевски дочек за руског председника (видео)

© AP Photo / Alexander ZemlianichenkoПредседник Русије Владимир Путин и саудијски краљ Салман долазе на разговоре у Ријаду
Председник Русије Владимир Путин и саудијски краљ Салман долазе на разговоре у Ријаду - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин и краљ Саудијске Арабије Салман ибн Абдел Азиз ел Сауд су на преговоре у краљевској палати стигли електромобилом.

Лидери су се четвороседом возили по краљевској палати.

Путин и Салман су се до сале за преговоре довезли електромобилом, након завршетка пријема који је саудијски краљ припремио у част свог руског колеге.

​Поклон руске стране

Руска делегација је саопштила да ће руска страна поклонити Саудијцима камчатског сокола.

Како се наводи, руска страна је са посебном пажњом бирала птицу што лепшег изгледа.

„То је женка, којој је, по рођењу, министар природних ресурса и животне средине дао име Алфа“, наводи се у саопштењу и додаје да ће саудијска страна имати право да изабере ново име за птицу.

​„Птица је снажна и застрашујућа“, тако је руска делегација описала сокола, који лови друге птице у ваздуху.

Посета Саудијској Арабији

Председник Русије Владимир Путин стигао је у државну посету Ријаду, где се састао са краљем Саудијске Арабије Салманом бин Абдел Азизом ел Саудом у краљевској палати „Јамама“.

Путин је на почетку састанка саопштио да током посете Саудијској Арабији планира да разговара о основним аспектима билатералне сарадње и да размени мишљења о међународним питањима, а такође је напоменуо да цени допринос краља Саудијске Арабије у унапређењу многостране сарадње.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала