Српске дипломате добиле директиву: Осујетити покушаје Косова

© Sputnik / Александар МилачићЗастава Србије
Застава Србије  - Sputnik Србија
Пратите нас
Шеф српске дипломатије Ивица Дачић изјавио је да Приштина нема никакве шансе за пријем у Интерпол, а српске дипломате широм света из Министарства спољних послова добиле су изричиту директиву да уложе све напоре како би се осујетили покушаји Косова да постане члан те међународне полицијске организације.

„Косово нема никакве шансе за пријем у Интерпол, доживеће катастрофу“, рекао је Дачић за „Политику“ уочи данашњег почетка заседања Генералне скупштине Интерпола у Чилеу.

„Вечерње новости“ су имале увид у отворени телеграм који је из Министарства спољних послова послат свим српским дипломатским представништвима и у којем је Ивица Дачић под ознаком „врло хитно“ послао јасне инструкције.

У телеграму се наглашава да су спречавање даљих признања независности Косова и повлачење постојећих, као и онемогућавање пријема Приштине у међународне организације питања од највишег националног интереса и тренутно главни спољнополитички приоритет на којем је ангажовано читаво српско руководство.

„У светлу предстојећег заседања Генералне скупштине Интерпола у Сантјагу, тренутно је апсолутни приоритет наставак интензивног ангажовања дипломатско-конзуларне мреже код свих чланица“, наводи се у телеграму.
У Дачићевом допису се додаје да је Србији важан глас сваке државе у случају да Генерална скупштина Интерпола буде одлучивала о захтеву Приштине за пријем у ту организацију.

„Појачани ангажман неопходан је код држава чији ставови нису чврсти по питању подршке нашој позицији“, наводи се у допису министра Дачића, преносе „Новости“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала