Ким на белом коњу са свете планине поручио Америци: Наше страдање прераста у гнев (фото)

© KCNA KCNAКим Џонг Ун на планини Пекту јаше белог коња
Ким Џонг Ун на планини Пекту јаше белог коња - Sputnik Србија
Пратите нас
Севернокорејски лидер Ким Џонг Ун попео се данас, јашући на белом коњу, на Пекту, највишу планину у земљи која има велики симболичан значај за династију Ким.

У серији фотографија које је објавила државна агенција КЦНА види се како Ким јаше по снегом прекривеној планини.

„Ово је велики догађај који има огроман значај за нашу револуционарну историју. Овај гест показује дух нашег лидера који непоколебљиво води нашу домовину на путу правде и праведности у борби против земаља које у својим рукама имају огромну силу“, наводи агенција.

Након што се попео на планину, ​Ким је критиковао политику санкција коју спроводе САД рекавши да страдање севернокорејског народа због тога полако, али сигурно „прераста у гнев“.

Иначе, како подсећају медији, то није први пут да се Ким попео на планински врх висок 2.750 метара, а аналитичари кажу да такав поступак обично претходи објавама неких великих одлука.

С тим у вези јужнокорејска агенција Јонхап подсећа да је Ким посетио ову планину у фебруару 2013. године пред кажњавање свог ујака Ћан сон Тека, затим 2014. уочи годишњице смрти свог оца, као и 2017. године пред успостављање дипломатских односа са Јужном Корејом.

Планина Пекту има посебно место у идентитету земље и сматра се родним местом Ким Џонг Ила, оца Ким Џонг Уна.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала