Москва: Америчке дипломате су очигледно залутале, поклонићемо им мапу Русије

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаМинистарство иностраних послова Русије у Москви
Министарство иностраних послова Русије у Москви - Sputnik Србија
Пратите нас
Министарство иностраних послова Русије потврдило је да су америчке дипломате, удаљене из воза у Северодвинску, биле у званичној посети: они су обавестили Министарство одбране Русије о својим плановима, али су саопштили да планирају да посете Архангелск, наведено је у саопштењу.

Аташе за штампу Амбасаде САД у Русији Ребека Рос је раније саопштила да су америчке дипломате биле у Неноксу у оквиру званичне посете.

„Потпуно потврђујемо коментар Амбасаде САД да је то била званична посета и да су обавестили Министарство одбране Русије о својим плановима. Само што су навели да намеравају да посете Архангелск, а нашли су се на путу за Северодвинск“, наведело је Министарство иностраних послова Русије.

Медији су раније објавили информацију да су тројица америчких дипломата удаљена са воза из Ненокса ка Северодвинску, пошто се та територија налази у посебној зони и пошто се у понашању дипломата уочене назнаке административног нарушавања.

„Очигледно су залутали. Спремни смо да поклонимо Амбасади САД мапу Руске Федерације“, наведено је у саопштењу Министарства иностраних послова Русије.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала