УН подржале Русију: Неиздавање америчких виза руским дипломатама је проблем

© Sputnik / РИА Новости / Уђи у базу фотографијаСедиште Организације уједињених нација у Њујорку
Седиште Организације уједињених нација у Њујорку - Sputnik Србија
Пратите нас
Генерални секретар Уједињених нација дели став Москве по питању неиздавања америчких виза руским дипломатама ради учешћа на Генералној скупштини Уједињених нација, изјавио је заменик сталног представника Русије при УН Генадиј Кузмин.

„Успели смо да убедимо широк круг људи да су наша полазишта исправна и да су наши захтеви праведни, као и да држава-домаћни не испуњава своје обавезе које је преузела, будући да се седиште УН налази у Њујорку“, истакао је Кузмин.

Генерални секретар УН Антонио Гутереш је дао изјаву по том питању, додао је Кузмин и прецизирао да Гутереш у потпуности дели став Русије.

Кузмин је такође прокоментарисао аргументацију сталног представника САД да су визе руским дипломатама одбијене због безбедности, рекавши да је то апсурдно.

„Тај аргумент делује смешно, али једино је то могуће иоле узети у обзир, правно гледано. Ми на то гледамо као на изговор, то није озбиљан аргумент“, нагласио је заменик сталног представника Русије при УН.

Подсетимо, САД нису издале визе за 18 руских дипломата и чланова руске делегације приликом недавно одржане Генералне скупштине УН, због чега су руске власти предложиле да се Први комитет УН пресели из Њујорка у Европу.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала