Додик са делегацијом професора и студената из Русије (видео)

© Sputnik / Дејан Симић„Не разумем ни америчку политику која сваки час именује специјалне представнике за Балкан и само уноси конфузију.“
„Не разумем ни америчку политику која сваки час именује специјалне представнике за Балкан и само уноси конфузију.“ - Sputnik Србија
Пратите нас
Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик организовао је у Бањалуци пријем за делегацију професора и студената Факултета безбедности и Правног факултета Међународног државног обласног универзитета из Москве. Организатор посете је Факултет безбедносних наука Универзитета у Бањалуци.

Додик је гостима из Русије рекао да је Република Српска стабилна, да остварује добру сарадњу са Руском Федерацијом и да се у тешким околностима бори са економским изазовима, пренела је Радио-телевизија Републике Српске. Студентима из Москве нагласио је колико је значајно очување регионалног мира и стабилности.

„Највећи безбедносни изазови су повратак ратника из Сирије у БиХ, мигрантска криза, као и ова прича о НАТО-у“, рекао је Додик.

Председник руског Научно-педагошког савета академик Анатолиј Кустов, рекао је да ова установа колегама из Српске нуди сарадњу у области правних наука, борби против тероризма и сузбијању криминала и нереда.

Ректор Бањалучког универзитета Радослав Гајанин похвалио је сарадњу колега из Бањалуке и Москве, и посебно научни скуп у организацији Факултета безбедносних наука.

Декан Факултета безбедносних наука у Бањалуци Предраг Ћеранић је рекао да имају плодоносну сарадњу са колегама из Москве, те да руски студенти и професори учествују на конференцији овог факултета под називом „Наука у функцији безбедности“.

Вођа Катедре социјалне безбедности на Факултету безбедности из Москве Јелена Приорова рекла је да московски и бањалучки универзитет успешно сарађују на плану науке, размене студената и студентске праксе.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала