Где они напишу „уби Србина“, он преправи у „пољуби Србина“

CC0 / Pixabay / Град Задар, Хрватска
Град Задар, Хрватска - Sputnik Србија
Пратите нас
Задранин и градски већник Јуре Зубчић поново је графит „Уби Србина“, који је освануо у његовом граду, преправио у „Пољуби Србина“.

Овај Задранин је широј јавности постао познат када је прошле године такође преправио један такав графит. Због тога је два пута завршио у полицији и са кривичном пријавом због уништавања туђе имовине. Како је рекао за Н1, од пријаве није било ништа, то јест није добио никакву повратну информацију ни од полиције ни надлежног државног тужилаштва.

​Због првог преправљања примио је и претње, а ратни ветеран који му је претио са лажног профила осуђен је на три године условно.

„Да, опет сам преправио графит. Иде ли вам то на живце? Е па баш ми је драго. Мислите да ништа друго ни не знам? Е па баш ми је драго. Мислите да сам будала што се излажем реалној опасности? Е па баш ми је драго да тако мислите“, написао је задарски градски већник из редова СДП-а у четвртак ујутру на свом профилу на Твитеру.
Ријечки матуранти славе крај школске године уз усташко скандирање - Sputnik Србија
Ријечки матуранти славили уз „’Ајмо, усташе“ и „За дом спремни“ (видео)

„Јер док год сам вам ја проблем... Док год вам ја идем на живце. Док год мене сматрате лудаком ради преправљања графита. До тада наше друштво има проблем. Јер не иду вам на живце наши суграђани који анонимно пишу ове графите!? О њима ништа? Нису вам изазвали реакцију? Они вас не живцирају. Они нису проблем? Запитајте се ко вас и зашто вас живцира“, написао је Зубчић.

Према његовој оцени, онима који пишу графите мржње нису проблем ни Срби, ни усташе, ни партизани, већ су сами себи проблем.

„Која је то болесна задовољштина кад напишеш графит који позива на убијање било кога? Шта све у животу можеш корисно за себе направити и за своју околину, а ти се одлучиш да позиваш на убијање? Схваташ ли, аутору, да те пуне мржњом, да се не бавиш својим животом? Шта ће ти донети мржња према било којој националности? Бољи посао? Боље образовање? Боље здравство? Ајмо сад договор, сви у свом окружењу пољубите Српкињу или Србина. И немојте ми с тим Срби су овакви, Хрвати су онакви. Међу свима има људи и оних који то нису“, закључио је Зубчић свој позив.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала