Ненси Пелоси: Сви путеви воде ка Путину

© AP Photo / Carolyn KasterНенси Пелоси
Ненси Пелоси - Sputnik Србија
Пратите нас
Председавајућа Представничком дому САД Ненси Пелоси изјавила је да од дејстава америчког председника Доналда Трампа корист имају само Русија и њен лидер Владимир Путин.

„Рекла сам председнику да сам забринута због тога што сви путеви, како се чини, воде ка Путину“, рекла је Пелосијева новинарима, описујући свој јучерашњи састанак с Трампом у Белој кући, који се завршио сукобом и одласком демократа.

„Руси су веома дуго и без успеха покушавали да освоје поље деловања на Блиском истоку и сада им је председник дао такву могућност, обративши им се за подршку у Сирији“, рекла је Пелосијева.

Трамп се није обраћао Москви за помоћ, али је изјавио да нема ништа против тога да Русија, или неко други ко је за то спреман, помогнe сиријским Курдима да се одбране од Турске.

„Руси су, такође, имали корист од сваког одлагања помоћи САД Украјини. Опет Путин има корист. Руси и Путин имају корист од председникових сумњи у нашу приврженост НАТО-у“, додала је Пелосијева.

Она је раније већ изјавила да „сви путеви воде Путину“. Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров је навео да је то „свима очигледна параноја“.

Демократе су дуго истраживале наводне везе Трампа с Русијом, не постигавши никакве резултате. Специјални тужилац САД Роберт Милер је две године водио истрагу о наводној руској умешаности у америчке председничке изборе 2016. године. Тужилац није нашао доказе о наводној завери Трампа с Русијом, коју су негирали и Кремљ, и Бела кућа.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала