Патрушев: Партнерство Русије и Кине најважнији фактор стабилности у свету

© Sputnik / Саид Царнаев / Уђи у базу фотографијаСекретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев
Секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев - Sputnik Србија
Пратите нас
Сарадња Русије и Кине се учврстила као један од најважнијих фактора за стабилизовање међународне ситуације, изјавио је секретар Савеза за безбедност Русије Николај Патрушев на састанку са чланом Политбироа ЦК Комунистичке партије Кине Јаном Ђечијем у Бразилу.

Патрушев је кинеском колеги честитао 70. годишњицу оснивања Кинеске Народне Републике и подсетио да је Совјетски Савез био прва држава која је успоставила дипломатске односе с Кином.

„Седамдесет година Русија и Кина су стратешки партнери. Билатерална сарадња је постигла изузетно висок ниво и постала узор за изградњу дијалога великих држава“, рекао је Патрушев.

Он је нагласио да се руска страна залаже за даље продубљивање руско-кинеског дијалога о питањима безбедности.

Јан Ђечи је захвалио Патрушеву за честитку поводом 70. годишњице Кинеске Народне Републике.

„Спремни смо да заједно с руским партнерима, заједничким напорима, свестрано реализујемо договоре које су постигли наши лидери, да стално јачамо наше политичко узајамно поверење, да јачамо стратешку сарадњу, да ширимо практичну сарадњу у свим сферама како бисмо стимулисали још динамичнији развој кинеско-руских односа“, рекао је Јан Ђечи.

Патрушев борави у дводневној посети Бразилу, где се одржава годишњи сусрет високих представника земаља БРИКС (Бразил, Русија, Индија, Кина, Јужноафричка Република) за питања безбедности.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала