Захарова о Северодвинску: Дипломате САД стално покушавају да уђу у забрањене регионе

© Sputnik / Сергей Пятаков / Уђи у базу фотографијаПортпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова на редовном брифингу
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова на редовном брифингу - Sputnik Србија
Пратите нас
Представници америчке амбасаде у Русији стално покушавају да упадну у забрањене регионе Руске Федерације, изјавила је портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова поводом инцидента са америчким дипломатама у Северодвинску.

Како је појаснила, америчке дипломате уопште нису ухапшене у Северодвинску, већ им је забрањен приступ том граду, те су они већ кренули путем ка Москви.

Захарова је такође оценила и да је коментар америчке амбасаде поводом тог инцидента у најмању руку „невероватан“, те је позвала амбасаду да исприча јавности шта се заиста догодило.

„Видели смо коментар амбасаде и Стејт департмента. То је све невероватно, чак и забавно. Чини ми се да је време да кажу шта се заправо догодило“, казала је.

Такође је рекла и да званична Москва очекује од америчке амбасаде одговор на питање због чега избегава да обавештава руске власти о кретању својих дипломата по територији Руске Федерације.

Подсетимо — троје америчких дипломата скинути су са воза у близини северног руског града Северодвинска, зато што су у ту територију ушли без адекватне дозволе.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала