Клинтонова не мирује, у рату против Русије не штеди ни сопствену партију

© AFP 2023 / ANGELA WEISSХилари Клинтон
Хилари Клинтон - Sputnik Србија
Пратите нас
Бивша америчка државна секретарка и кандидаткиња на председничким изборима 2016. године Хилари Клинтон наговестила је да је конгресменка из редова Демократске партије Тулси Габард „фаворит Русије“ као председнички кандидат на изборима 2020. године, пише „Вашингтон тајмс“.

Клинтонова је у интервјуу америчким медијима изјавила да је Москва „бацила око“ на некога ко у овом тренутку учествује у предизборној кампањи у име Демократске партије.

„Она је фаворит Русије, они имају мноштво сајтова и ботова, као и других начина да је подрже“, рекла је Клинтонова, не наводећи конкретно име.

Габардова, која претендује на кандидатуру за председничке изборе 2020. године, пожурила је да одговори на ове оптужбе, наводећи да управо Клинтонова стоји иза кампање уништавања њеног угледа. Она тврди да је та кампања почела већ првог дана након што је објавила своју кандидатуру.

„Одлично! Хвала, Хилари Клинтон. Ти, краљице међу ратним хушкачима, отелотворењу корупције и персонификацијо трулежи која је тако дуго нагризала Демократску партију, најзад си изашла иза кулиса“, написала је политичарка на свом налогу на Твитеру.

Клинтонова, иначе, није поштедела ни своју бившу супарницу на изборима из Партије зелених Џил Стејн, коју је, како наводи „Вашингтон тајмс“, отворено назвала „руским агентом“.

Ни Стајнова није остала по страни. Она је навела да Клинтонова шири „теорије завере које треба да оправдају њен неуспех“, уместо да размисли о стварним узроцима свог пораза.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала