Протест „1 од 5 милиона“ од Филозофског до Тужилаштва (видео)

© ANDRIJA VUKELICПротест "1 од 5 милона"
Протест 1 од 5 милона  - Sputnik Србија
Пратите нас
Протест „1 од 5 милиона“ одржан је вечерас у знак подршке Александру Обрадовићу, раднику наменске индустрије „Крушик“.

Протест „1 од 5 милиона“ почео је и вечерас испред Филозофског факултета, а завршен испред зграде Републичког јавног тужилаштва, у знак подршке Александру Обрадовићу, раднику наменске индустрије „Крушик“, ког сматрају узбуњивачем, а Тужилаштво га сумњичи да је током пет година неовлашћено прибављао податке различитих степена тајности о пословању предузећа и предао их страном држављанину, као и да је  један део објавио на интернету.

Код Филозофског факултета говорио је Обрадовићев адвокат Владимир Гајић, иначе председник Правног савета Народне странке Вука Јеремића.

Гајић је рекао да је Обрадовићу одређен кућни уместо класичног притвора захваљујући подршци учесника протеста и појединих медија.

„Није он никакав осумњичени, ни лице против ког се води кривични поступак, ни сумња да је починио неко кривично дело. Он је заробљеник“, рекао је Гајић за Обрадовића и упоредио српско друштво са „’Проклетом авлијом‘ у којој је сада тај Ваљевац“.

Он је додао да су напуштање Скупштине и бојкот избора два највећа политичка адута противника актуелне власти и рекао да верује да нико од присутних није у дилеми по питању бојкота избора.

Потом су демонстранти кренули у протестну шетњу, до Тужилаштва, најпре Коларчевом улицом, а код Народног позоришта покушали су да помере топове из Првог светског рата који су ту недавно постављени.

На раскрсници Краља Милана са Улицом Кнеза Милоша, као и на следећим раскрсницама, померили су заштитну сигнализацију.

На путу до Тужилаштва прошли су поред зграде у којој живи заменик градоначелника Горан Весић, где су палили бакље и скандирали.

Бакље су палили и код седишта Комуналне полиције, а једну оближњу зграду облепили су натписима „бојкот“.

Испред зграде Републичког јавног тужилаштва у Катанићевој су такође скандирали, палили бакље и на улазу у суд лепили натписе „бојкот“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала