Додик: Русија жели енергетски да буде присутна на простору Републике Српске

© Sputnik / Дејан Симић Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик на приказу војне способности „Слобода 2019“Милорад Додик на приказу војне способности „Слобода 2019“
Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик на приказу војне способности „Слобода 2019“Милорад Додик на приказу војне способности „Слобода 2019“ - Sputnik Србија
Пратите нас
Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да Русија жели да гради гасовод и буде присутна на простору Републике Српске.

Додик, који је јуче у Београду разговарао са руским премијером Дмитријем Медведовим, рекао је да Руси имају интерес да своје енергенте, у чему су веома богати, дистрибуирају широм света.

„У том погледу је њихов интерес јасан. Они желе да граде гасовод и желе да са становништа енергената буду присутни на овом простору“, рекао је Додик за Радио-телевизију Републике Српске.

Он је навео да то некима не одговара и да Американци хоће да се продаје гас који се компримује из Америке, али је то назвао односима великих који имају своје интересе.

„Ми овде треба да изаберемо оно што је јефтиније и за нас дугорочно сигурније“, оценио је Додик.

Додик је истакао да је сусрет са руским премијером прошао у пријатељском разговору, као и да су причали о позицији Русије.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала