Северна Македонија иде на изборе, Заев даје оставку у јануару

© AP Photo / Ronald ZakЗоран Заев
Зоран Заев - Sputnik Србија
Пратите нас
Премијер Северне Македоније Зоран Заев саопштио је након састанка са председником Стевом Пендаровским да ће бити расписани ванредни парламентарни избори.

Премијер Северне Македоније Зоран Заев даће оставку 3. јануара 2020. године, а превремени избори у тој земљи ће бити одржани 12. априла.

Тако су се договорили вечерас лидери политичких партија на састанку код председника државе Стева Пендаровског, а који је био заказан прошлог петка, након што су европски лидери одлучили да одложе почетак приступних преговора ЕУ са Скопљем.

Заев је након састанка изјавио да је његова странка Социјалдемократски савез понудила да избори буду одржани 22. или 29. децембра ове године, али да се опозиција супроставила тој идеји, јер сматра да техничкој влади није довољно 100 дана.

О техничкој влади, иначе, за сада нема детаља, нити ко ће бити технички премијер, ни ко ће бити министри у ресорима унутрашњих послова, рада и социјалних питања.

Заев је на хитне превремене изборе позвао јуче, након што је Европски савет одложио почетак приступних преговора са Северном Македонијом.

Позив Заева су поздравили лидери свих политичких субјеката у тој земљи.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала