Трамп: Хилари је полудела

© REUTERS / JEENAH MOONБивша америчка државна секретарка Хилари Клинтон
Бивша америчка државна секретарка Хилари Клинтон - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник САД Доналд Трамп оштро је реаговао на коментар бивше државне секретарке и његове противнице у председничкој трци 2016. године, Хилари Клинтон, која је оптужила више америчких политичара за везе са Русијом.

„Као што сте вероватно чули, назвали су ме великим љубитељем Русије (заправо, мени се заиста свиђају Руси. Мени се свиђају сви људи!). Хилари је полудела!“, написао је Трамп на свом налогу на Твитеру.

​Клинтонова је 18. октобра назвала председничку кандидаткињу, демократу Тулси Габард „омиљеним кандидатом Руса“, а бившу учесницу председничке трке из Партије зелених Џил Стајн — „руским агентом“.

Клинтонова сматра да би Габардова могла бити кандидована на изборима како би одвукла гласове. Као одговор, Габардова је бившу државну секретарку назвала персонификацијом корупције и „покретачем рата“.

Након победе републиканског кандидата Доналда Трампа на америчким председничким изборима 2016. године, Демократска партија га је оптужила за заверу са Москвом, а Русију да се „мешала“ у изборни процес.

Након тога је Вашингтон покренуо истрагу, али специјални тужилац Роберт Милер није нашао везу између Трампа и Русије. При томе је Москва више пута истицала неоснованост оптужби и говорила да је читав скандал само унутрашња политичка борба у Сједињеним Америчким Државама, као и да се Русија никада није мешала у послове других држава.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала