Сиријски Курди: Испунили смо наш део обавеза, повукли смо се

© REUTERS / Felipe DanaПрипадници Сиријских демократских снага које помажу Сједињене Америчке Државе, обезбеђују људе који су евакуисани са територија под контролом ДАЕШ-а у Сирији
Припадници Сиријских демократских снага које помажу Сједињене Америчке Државе, обезбеђују људе који су евакуисани са територија под контролом ДАЕШ-а у Сирији - Sputnik Србија
Пратите нас
Сиријски Курди саопштили су америчкој администрацији да су испунили све услове у оквиру договора између САД и Турске и да су напустили зону безбедности, преноси Ројтерс.

Како се наводи, то је изјавио неименовани високи званичник америчке администрације. Он је прецизирао да је ту информацију добио од команданта Сиријских демократских снага Мазлума Абдија.

Он је рекао и да Вашингтон помно прати сусрет председника Турске Реџепа Тајипа Ердогана и председника Русије Владимиром Путином у Сочију.

„Надам се да ће САД, заједно са Турском, успети да петодневну паузу у борбеним дејствима преточе у стално примирје“, закључио је неименовани високи званичник америчке администрације.

Подсетимо, уочи састанка са Путином Ердоган је упозорио да ће обновити војну операцију на северу Сирије уколико САД не испуне свој део договора.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала