Београд домаћин прве међународне изложбе „Руска дигитална сарадња универзитета“

CC0 / Pixabay / Деца на интернету
Деца на интернету - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
У Београду ће у Руском дому од 25. до 28. октобра бити организована прва међународна изложба „Руска дигитална сарадња при универзитетима“, а учесници ће моћи да се упознају са образовним програмима руских универзитета о дигиталној економији, саопштио је Руски центар за дигиталну сарадњу.

У оквиру програма учесници могу да присуствују предавањима, радионицама и округлим столовима, а стручњаци ће са публиком поделити своје искуство и знање када је реч о основним правцима у области дигиталне економије — онлајн образовање, виртуелна реалност, вештачка интелигенција и дигитални универзитет.

Директор управе „Росотрудничества“ Михаил Попов је овим поводом изјавио да Русија активно развија ИТ индустрију и да у великој мери образује младе када је реч о најновијим технологијама у овој сфери.

Свечано отварање изложбе „Дан победе: Херојска времена“ у центру Београда - Sputnik Србија
Изложба „Дан победе: Херојска времена“ у центру Београда (видео, фото)

„Није довољно стварати све за себе, потребно је и делити своје знање и технологију. То би требало да буде основна ствар савремене међународне сарадње универзитета Русије и других земаља“, оценио је он.

На изложби у Београду ће бити представљени реномирани руски универзитети — Руски економски универзитет „Плеханов“, Руски универзитет пријатељства народа, Московски енергетски институт „МЕИ“ и други.

Поред тога, 26. и 27. октобра у оквиру међународне изложбе биће организовано и такмичење у областима неуротехнологија и вештачка интелигенција, у области крупни подаци, као и у области технологије дистрибуиране главне књиге, а победници ће добити позив да прођу обуку на Финансијском универзитету у Русији.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала