Председник Египта позвао Путина на отварање изградње нуклеарне електране

© Sputnik / Алексей Никольский / Уђи у базу фотографијаПредседници Египта и Русије, Абдел Фатах ел Сиси и Владимир Путин
Председници Египта и Русије, Абдел Фатах ел Сиси и Владимир Путин - Sputnik Србија
Пратите нас
Египат Русију види као поузданог партнера у Африци и нада се њеном учешћу у инфраструктурним пројектима и енергетском развоју, изјавио је египатски председник Абдел Фатах ел Сиси.
„Сматрамо руску страну поузданим партнером афричког континента. Заиста се надамо да ће Русија радити у Африци у свим сферама и областима, а посебно у развоју и финансирању инфраструктурних пројеката, укључујући енергетски сектор и изградњу путева“, рекао је Сиси на билатералном састанку са руским председником Владимиром Путином на маргинама самита „Русија-Африка“. 

Он је додао да је Каиро заинтересован за развој сарадње са Москвом у војно-техничкој области, јер „Русију сматрамо традиционалним партнером у области војно-техничке сарадње већ деценијама“.

Самит и економски форум „Русија-Африка“ одржава се у Сочију 23. и 24. октобра. На самит су позвани лидери све 54 афричке земље, а чак 43 од њих потврдило је своје присуство. Копредседавајући самита су Русија и Египат. Новинска агенција „Русија данас“ је информациони партнер форума.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала