Русија испоручује Африци оружје у вредности четири милијарде долара

© Sputnik / Илья Питалев / Уђи у базу фотографијаУчесник економског форума „Русија-Африка“ на штанду концерна „Калашњиков“ у Сочију
Учесник економског форума „Русија-Африка“ на штанду концерна „Калашњиков“ у Сочију - Sputnik Србија
Пратите нас
Русија планира да ове године у Африку испоручи оружје у вредности од четири милијарде долара, изјавио је за Спутњик генерални директор „Рособоронекспорта“ Александар Михејев на маргинама форума „Русија-Африка“.
„Ради се о техници за ваздухопловство и противваздушну одбрану, оклопним возилима, малокалибарским наоружањем и противтенковским ракетним системима“, прецизирао је Михејев.

Москва тренутно испуњава уговоре о снабдевању оружјем 20 афричких држава, укључујући Уганду, Руанду, Мозамбик и Анголу, додао је саговорник агенције.

Притом, укупна вредност нарученог наоружања за ову и наредне године износи 14 милијарди долара, рекао је директор Савезне службе за војно-техничку сарадњу Русије Дмитриј Шугајев.

На форуму у Сочију је објављено и да су Русија и Нигер потписали уговор о испоруци 12 урадарних хеликоптера Ми-35. Осим тога, Еритреја је показала интересовање за руске ракетне чамце и хеликоптере.

Самит и економски форум „Русија-Африка“ одржава се у Сочију 23. и 24. октобра. На самит су позвани лидери све 54 афричке земље, а чак 43 од њих потврдило је своје присуство. Копредседавајући самита су Русија и Египат. Новинска агенција „Русија данас“ је информациони партнер форума.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала