„Тежина ланаца 3“ започиње европску турнеју

© Фото : Youtube/Boris MalagurskiТежина ланаца 3
Тежина ланаца 3 - Sputnik Србија
Пратите нас
Филмско остварење српско-канадског продуцента и режисера Бориса Малагурског „Тежина ланаца 3“ биће премијерно приказана вечерас у Бечу.

То је почетак европске турнеје у оквиру које ће филм бити приказан у 14 градова западне Европе. Карте за вечерашњу пројекцију су распродате, баш као и карте за приказивање филма у Цириху. „Тежину ланаца 3“ моћи ће да погледа и публика у Немачкој, Француској, Швајцарској, Луксембургу и Словенији. Посетиоци ће имати прилику да после пројекције разговарају с Малагурским.

Он очекује да ће се публици допасти филм и да ће их подстаћи да шире свест и да утичу да се ствари системски мењају.

„Често кажу да један филм не може много да промени. Не може филм, али могу људи подстакнути снажном поруком коју носи овај филм“, рекао је Малагурски за Спутњик.

Иначе, „Тежина ланаца 3“ део је документарне трилогије која даје одговоре како војно-индустријски комплекси, моћне корпорације и политичке интересне групације угрожавају наше здравље и опстанак.

Саговорници Малагурског су филозоф Ноам Чомски, економиста Џефри Сакс, премијерка Исланда Катрин Јакобсдоутир, новинар Јован Мемедовић, др Неле Карајлић, начелница Онколошког института Србије Даница Грујичић, климатолог Владимир Ђурђевић и професор Миладин Шеварлић. Они кроз анализу НАТО бомбардовања СР Југославије покушавају да инспиришу јавност да нешто предузме.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала