Вучић потврдио: Србија купила „Панцир С“ (видео, фото)

© Фото : Министарство одбранеАлександар Вучић обилази С-400
Александар Вучић обилази С-400 - Sputnik Србија
Пратите нас
Један систем „Панцир С“ смо наручили и купили и ми га ускоро очекујемо у нашој земљи, изјавио је председник Србије Александар Вучић током обиласка тог и противракетног система С-400 на аеродрому у Батајници.

Према његовим речима, „Панцир“ је фантастичан систем, који гађа све летеће објекте, посебно дронове и крстареће ракете на даљини до 80 километара, све види и врло је тешко ометати његов радар, јер има много разноврсних шифри и много различитих приступа.

„Наши људи су пресрећни, обучавају се и ја очекујем да у наредних месец или два, они могу и на таквим крстарећим ракетама и на малим беспилотним летелицама, које су веома опасне за противавионске системе, да покажу своје убитачно дејство на вежби у Србији“, рекао је српски председник, пише у саопштењу Министарства одбране Србије.

Председник се осврнуо и на руски систем С-400 који је због вежби „Словенски штит“ допремљен из Русије у Србију, истичући да када би Србија имала два дивизиона С-400, нико никада не би надлетао Србију, нити би на то помислио.

© Фото : Министарство одбранеПредседнику Србије уручена макета руског система „Панцир“
Вучић потврдио: Србија купила „Панцир С“ (видео, фото) - Sputnik Србија
Председнику Србије уручена макета руског система „Панцир“
„На 600 километара видите све, гађате већ на 380 километара и није случајно најбољи систем на свету. Ја нисам веровао, а видео сам малопре како нам је мање од пет минута било потребно да уништимо све циљеве, 14 авио-формација је нападало Републику Србију и у правом смислу, они су обележавали циљеве и уништавали. Интересантно је да једна ракета, када гађате, 98 одсто погађа тај циљ, а ти системи обично испаљују две ракете на један циљ, а ту је 99,99 одсто и ту нема промашаја“, истакао је председник Вучић.

Оцењујући рад оба система, Вучић је рекао да се ради „о страшним оруђима“.

© Фото : Министарство одбранеС-400 у Батајници
Вучић потврдио: Србија купила „Панцир С“ (видео, фото) - Sputnik Србија
С-400 у Батајници

„Када људи питају да ли бисмо волели — волели бисмо ми у овом тренутку, једино кад би нам Руси оставили, другачије не можемо себи да приуштимо С-400. То су системи који вам гарантују безбедност и сигурност за ваш народ и за вашу земљу, за генерације које долазе и ако то себи једног дана будемо могли себи да приуштимо, моћи ћемо, али драматично јачамо и ја сам захвалан нашим руским пријатељима што то примећују“, нагласио је председник Вучић.

Према његовим речима, „драстично јачамо војне капацитете, мала смо земља, недовољна јака, али смо многоструко јачи него што смо били“.

© Фото : Министарство одбранеРуски систем „Панцир“
Вучић потврдио: Србија купила „Панцир С“ (видео, фото) - Sputnik Србија
Руски систем „Панцир“

„Са ’Панциром‘ који долази то су велике ствари за нас. Молим вас да погледате српске војнике да видите како су насмејани и колико су срећни због свега што су видели. А око С-400, када смо ушли у кабину — одатле браните целу земљу. Невероватна моћ, невероватна снага и ја честитам још једном и нашим руским пријатељима што су успели да такве системе створе и ми много учимо од њих, много тога смо научили“, закључио је Вучић.

© Фото : Министарство одбранеВежбе руске и српске војске у Батајници
Вучић потврдио: Србија купила „Панцир С“ (видео, фото) - Sputnik Србија
Вежбе руске и српске војске у Батајници
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала