Чавушоглу: Међународна безбедна зона у Сирији није реална

© Sputnik / Валерий Мельников / Уђи у базу фотографијаМинистар спољних послова Турске Мевлут Чавушоглу
Министар спољних послова Турске Мевлут Чавушоглу - Sputnik Србија
Пратите нас
Турска не сматра да је предлог Немачке о успостављању међународне „безбедне зоне“ на североистоку Сирије реалан, изјавио је данас турски министар спољних послова Мевлут Чавушоглу.

Обраћајући се на заједничкој конференцији за новинаре са немачким колегом Хајком Масом, Чавушоглу је рекао да Турска неће толерисати било каква кршења људских права на североистоку Сирије и да ће истражити све оптужбе да је до њих дошло, преноси Ројтерс.

Посланици Европског парламента оштро су у четвртак осудили унилатералну турску војну интервенцију на североистоку Сирије и позвали Турску да повуче све своје снаге са сиријске територије.

У резолуцији упозоравају да је интервенција Турске на североистоку Сирије озбиљно кршење међународног права и да нарушава стабилност и безбедност региона у целини.

Откад је Турска покренула своју војну инвазију, поред великог броја цивилних и војних жртава, најмање 300.000 људи је расељено, наводе се у резолуцији подаци Уједињених нација, пренео је Танјуг.

Како је саопштено из ЕП, посланици се залажу да на северу Сирије буде успостављена безбедносна зона под покровитељством УН.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала