Међународни диктат Руског географског друштва ујединио већи део простора бивше Југославије

© Sputnik / Валерий Мельников / Уђи у базу фотографијаРуски министар одбране и председник Руског географског друштва Сергеј Шојгу са студентима решава тест о познавању руске географије
Руски министар одбране и председник Руског географског друштва Сергеј Шојгу са студентима решава тест о познавању руске географије - Sputnik Србија
Пратите нас
Пројекат „Међународни диктат“ спроводи Руско географско друштво, на чијем је челу генерал Сергеј Шојгу, а одржавање манифестације подржао је руски председник Владимир Путин.

Сјајан одзив у прошлости потврдио је неопходност и потребу постојања овакве манифестације. Претходних година, идеја је постала опште прихваћена у региону. Од скромног теста из географије, манифестација је израсла у прави празник географије, који је ујединио већи део простора некадашње Југославије.

Ове године, Географски диктат ће бити реализован у Македонији (Скопље), Србији (Београд — две локације, Зрењанин, Ивањица, Брус и Штрпце), Црној Гори (Подгорица) и Босни и Херцеговини (Бањалука, Мостар и Пале).

Успех манифестације је подстрек Центру Руског географског друштва да у сарадњи са својим партнерима убудуће ради још интензивније на популаризацији и омасовљењу Диктата у региону Балкана.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала