Протест „Један од пет милиона“ у Београду

Пратите нас
У Београду је данас одржан још један протест под називом „Један од пет милиона“, који је завршен код зграде РТС-а лепљењем плаката са поруком подршке узбуњивачима и паљењем бакљи.

После окупљања на платоу испред Филозофског факултета, учесници протеста кренули су у шетњу Васином, Краља Милана, Ресавском, Булеваром краља Александра и Таковском, до зграде РТС-а.

Међу окупљенима су били и представници Савеза за Србију Борко Стефановић, Марко Бастаћ, Вук Jеремић и Небојша Зеленовић, а испред зграде РТС-а организатори су критиковали директора јавног сервиса Драгана Бујошевића, зато што, како су навели, РТС и данас ћути, као што је ћутао 90-тих година прошлог века.

Позвали су узбуњиваче да указују на криминал и корупцију, а грађане у бојкот институција и, како су рекли, лажних избора, пренео је Танјуг.

На почетку протеста код Филозофског факултета учесницима, од којих су неки носили маске, скрећући тако пажњу на то што је Београд ових дана био један од најзагађенијих градова у Европи, су се обратили студенткиња Валентина Рековић и Милан Дулановић.

У шетњи су демонстранти застали код зграде Председништва у Краља Милана и код зграде Привредне коморе Србије у Ресавској улици, а после завршетка протеста позвали су учеснике да прођу кроз Пионирски парк, у знак подршке ратним ветеранима.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала