Зеленски разговарао са националистима на граници са Донбасом: Било је и викања

© Sputnik / Stringer / Уђи у базу фотографијаВладимир Зеленски
Владимир Зеленски - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Украјине Владимир Зеленски саопштио је на свом налогу на Фејсбуку да је разговарао са украјинским националистима који се налазе на линији разграничења са Донбасом, рекавши да на тај начин жели да стави тачку на рат на југоистоку Украјине.

„Одлучио сам да разговарам са њима. Један део разговора је био поприлично набијен емоцијама“, написао је он.

Према његовим речима, он је у месту Золотоје провео два дана, а тамо се сусрео и са локалним становницима, који су му испричали да су се у последње време у тај град доселили наоружани људи.

Додао је и да на овај начин он и његов тим покушавају да пронађу начин како да ставе тачку на ратна дејства, иако је нагласио да ни до какве капитулације неће доћи.

Подсетимо — украјински председник Владимир Зеленски је потврдио да је Кијев потписао „формулу Штајнмајера“ и да ће бити направљен нови закон о специјалном статусу Донбаса, који ће садржати ту „формулу“.

Како је објаснио, „формула“ подржава одржавање избора по украјинском закону на територији коју Кијев не контролише, након чега ће на снагу ступити Закон о специјалном статусу Донбаса, ако посматрачи ОЕБС-а констатују да су они одржани по стандардима ОЕБС-а.

Штајнмајерова формула“, коју је формирао бивши председавајући ОЕБС-а, бивши министар спољних послова и актуелни председник Немачке Франк Валтер Штајнмајер, дефинише механизам за доношење закона о посебном поступку локалне самоуправе у одређеним деловима Доњецке и Луганске области, привремено на дан избора и на сталној основи, након објављивања извештаја ОЕБС-а о изборним резултатима.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала