Сиријска војска стигла на турску границу

© Sputnik / Михаил Алаеддин / Уђи у базу фотографијаВојник сиријске војске на прелазу на сиријско-турској граници у граду Ајн ел Араб
Војник сиријске војске на прелазу на сиријско-турској граници у граду Ајн ел Араб - Sputnik Србија
Пратите нас
Сиријска војска стигла је до границе са Турском након повлачења арапско-курдских јединица Сиријских демократских снага (СДФ) у складу са споразумима, преноси сиријска државна телевизија.
„Војска је стигла на границу североисточно од Рас ел Ајна након што је ушла у десетине села и насеља“, јавила је телевизија „Ихбарија“.

Раније су Сиријске демократске снаге саопштиле о коначном повлачењу бораца са границе, а њих су заменили сиријски граничари. Јединице СДФ-а биће распоређене на новим положајима далеко од сиријско-турске границе како би се избегло крвопролиће. Сиријске државне телевизије „Сирија ТВ“ и „Ихбарија“ потврдиле су повлачење припадника СДФ-а и тешког наоружања на 32 километра од границе Сирије са Турском.

Русија и Турска су 22. октобра потписале меморандум о разумевању у десет тачака, између осталог, о уласку јединица руске војне полиције и сиријске пограничне службе на сиријску страну границе са Турском изван зоне операције „Извор мира“.

Они ће помагати у повлачењу курдских одреда и њиховог наоружања на 30 километара од сиријско-турске границе, која би требало да се заврши за 150 часова. Од тог тренутка ће почети заједничка руско-турска патрола у дубину од десет километара од границе према западу и источно од подручја турске војне операције, осим града Камишли.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала