Орбан: У случају притиска миграната, шаљемо јединице на границу са Србијом

© AP Photo / Geoffroy van der HasseltВиктор Орбан
Виктор Орбан - Sputnik Србија
Пратите нас
У оквиру Вишеградске групе, постоји договор да Чешка, Пољска и Словачка пошаљу патролне јединице на границу Србије и Мађарске ако се нагло повећа миграциони притисак на Мађарску, изјавио је данас мађарски премијер Виктор Орбан.

Орбан је у Будимпешти, након састанка са словеначким премијером Марјаном Шарецом, истакао да тренутно 96.000 миграната користи такозвану балканску руту на путу ка западној Европи и оценио да је немогуће рећи да ли ће покушати да дођу до Мађарске или Словеније преко Хрватске.

Како преноси МТИ, Орбан је рекао да су Мађарска и Словенија веома добро свесне шта значе миграција и нелегални преласци граница.

„Обојица знамо шта значи када масе покушају да пређу наше границе и нелегално прођу кроз наше земље. Знамо како је када не долазе код нас, већ само желе да прођу“, рекао је Орбан.

Он је додао да Мађарска веома саосећа са напорима Словеније да брани своје границе и најавио да две земље планирају да заједно упуте медицинску опрему Африци, пренео је Танјуг.

Када је реч о миграцијама, Шарец сматра да је најбоље решење да се побољшају услови живљења у земљама порекла миграната, као и да се спречи да они напуштају своју отаџбину.

Он је позвао ЕУ да осмисли заједничку мигрантску политику.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала